• Bingoens historie

  Bingo har gennem tiderne været et af verdens mest populære og udbredte spil. Bingo har sin oprindelse i Italien, hvor det blev organiseret af den italienske stat helt tilbage i 1530 under navnet ”Lo Giuoco del Lotto d’Italia”Senere bredte spillet sig til Frankrig og udviklede sig til det, vi i dag kender som Bingo. I 1850’erne begyndte tyskerne at bruge Bingospillet i matematikundervisningen med det formål at lære børnene gangetabellerne på en sjov måde. Senere blev der udviklet flere andre Bingospil til brug i undervisningen som f.eks. ”stavebingo”, ”dyrebingo” og ”historiebingo”. Bingoen fik dog sit helt store gennembrud i USA i 1930, hvor legetøjssælgeren Edwin S. Lowe blev præsenteret for spillet i et omrejsende tivoli. På det tidspunkt var spillet kendt under navnet ”Beano”. Hver gang en spiller fik fyldt en spilleplade råbte spilleren Beano og fik udleveret en præmie. Lowe blev straks betaget af Beano, og et par år senere satte han spillet i produktion, og gav det navnet Bingo. Lowe’s Bingospil blev lanceret i 2 forskellige størrelser med henholdsvis 12 og 24 kort.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Photo Pixabay, by jerrykimbrell10, CC0 Creative Commons


  Forskellen på Bingo og Banko

  I Danmark kender vi bedst den variant af Bingo, som kaldes Banko. De to spil bliver stort set spillet på samme måde – dog er der forskel på spillepladerne. Spillepladerne som anvendes i Bingo er kvadratiske, og har 5 x 5 felter, altså i alt 25 felter. I toppen af spillepladen er teksten Bingo ofte trykt. En Banko-spilleplade har 3 vandrette og 9 lodrette felter. 12 af de 27 felter er blanke på en Bankoplade. Hvem der vinder i spillene, er helt tilfældigt, men her på siden findes der dog en del tips til Bingo og Banko, som du med fordel kan benytte dig af, hvis du agter at vinde.

  Bingo på nettet

  I årenes løb har Bingo langsomt ændret sig til det spil, vi kender i dag, hvor den nyeste udvikling er Bingospil på internettet. Mange mennesker spiller stadig Bingo på den gode gammeldags måde, men efter at det er blevet muligt at spille Bingo på nettet, er det nu blevet mere populært end nogensinde. Online-Bingo findes i mange varianter, som for eksempel de 3 versioner der kan spilles på MariaCasino.dk. Bingo har altid været et populært spil. Muligheden for at spille online-Bingo uden at forlade boligen, og på de tidspunkter der passer os bedst, er en stor bonus, som har gjort Bingo endnu mere populært end nogensinde før.